Зручна білизна власного виробництва 🇺🇦



Види бюстгальтерів: які форми та типи ліфчиків існують?

Опубліковано Olena Bondar

На початку нульових були надзвичайно популярні пуш-ап моделі. У 2010-х роках ринок жіночої білизни поповнився масою спортивних бра. Після 2015 року дівчата стали все більше надавати перевагу мережевим бралетам та котоновій білизні в рубчик. Але окрім трендових моделей та тканин є безліч різноманітних ліфів. Ми склали гайд сучасними моделями бюстгальтерів, та розповідаємо про 30 різновидів бра, аби вам було простіше орієнтуватися у різноманітності спідньої білизни.

Від А до Я: види ліфчиків, які можна зустріти нині

Анжеліка

Модель цього бра така ж чарівна та приваблива як і історичний кіноальманах про Анжеліку з Мішель Марсьє. Вона має низьку форму чашок, тоненькі лямки, які знаходяться далеко одна від одної. Це робить ліф непомітним та дозволяє носити одяг з відкритою спиною. Моделі Анжеліка розробляються з твердими чашками та кісточками. Загалом підходять для жінок з будь-яким розміром грудей.

Балконети

Є щось французьке у цьому слові. Бра-балконет подібно до низеньких французьких балконів теж має невисоку основу. Він виготовляється як із пуш-ап елементами, так і без них. Прикриває груди трішки вище за лінію соска. Як і Анжеліка підходить до відкритих суконь та має лямки, що відстібаються. Універсальний варіант, незважаючи на розмір грудей.

Бандо

Схоже на слово бандаж, і не дарма. Являє собою суцільну смужку тканини, що подібно вузькому топу без бретельок закриває груди. Виготовляється як із мережива, так і з тканини на основі котону та поліестеру. Підходить для великих та маленьких грудей. Одягається як спіднє, так і у якості основного одягу. Більше прикриває груди, ніж підтримує.

Без кісточок

Кісточки – це тоненькі пластикові чи металеві пластини, які використовують як каркас для нижньої частини чашечок. Типи бюстгальтерів без кісточок доволі різноманітні, це ті ж самі бандо, бралети, бюстгальтери-невидимки та інші моделі, що розрізняються конструкцією та мають різні назви чашок бюстгальтерів. Ідеально підходять для жінок з 0, 1 та 2 і 3 розміром. Для дам з більшими об’ємами використовуються рідко, бо недостатньо добре підтримують.

Без лямок

Моделей без лямок теж доволі багато. Вони можуть бути безкаркасними та каркасними, мати пуш-ап вставки чи виготовляються без них. Найчастіше такі варіації бра одягають під відкритий одяг. Як і у випадку з ліфами без кісточок, ліфи без лямок підходять лише власницям до 3 розміру включно.

Безкаркасні

Моделі бюстгальтерів такого типу не мають металевих чи пластикових вставок. Вони виготовляються із мережива, котону чи з домішками еластичних тканин та навіть з силікону. Можуть виглядати як топ чи мають окремі чашки (тверді чи м’які). Підходять дівчатам та жінкам з малим та середнім розміром.

Безшовні бра

Білизна такого типу непомітна під одягом. Має суцільну конструкцію: пояс, чашечки та лямки викроєні одним елементом. Може мати пуш-ап вставки та виготовляється для усіх розмірів.

Бралети

Зручні та універсальні моделі білизни. Зазвичай мають трикутноподібну форму чашечок та широкий пояс. Виготовляються із мережива, котону та інших тоненьких тканин. Щільно та разом з цим легко сидять на тілі. Серед різноманітної кількості моделей легко обрати бралети на маленькі груди та бралети на великі груди. Залежно від матеріалу основи одягаються як спідня білизна та комбінуються з одягом у вигляді топів. Безперечно елегантні моделі бра.

Брасьєр

Різновид бра-балконета для дівчат та жінок з маленьким розміром грудей. Має пуш-ап елементи та закриває груди лише тонкою смужкою тканини від сосків і донизу. Підходить для відкритих суконь, забезпечує чудову підтримку невеликих розмірів.

Бюстгальтери-невидимки

Такий бра не має жодних бретей, застібок чи лямок. Виготовляється в класичних відтінках (нюд та чорний). Тримається на грудях завдяки клейкій основі. Загалом роль цього ліфу – прикриття сосків та поліпшення форми. Чудово підійде для випадків, коли потрібно одягнути сукню з декольте та відкритою спиною. Види жіночих бюстгальтерів такого типу ідеальне рішення для дівчат не більше ніж з 3 розміром. Бо загалом ліф лише моделює, але не підтримує.

Бюстьє

Підтримує не лише груди, а і спину. Конструкція бра має широкий пояс, який часом може доходити до рівня талії. Також має кісточки не лише по контуру чашок, а і для вертикальної підтримки. Виготовляється для різного розміру грудей.

Вандербра

Із назви різновидів бюстгальтерів такого типу бра можна зрозуміти усі переваги моделі. Чашки-краплинки та декілька рівнів пушапу, – модель дійсно творить дива з грудьми маленького розміру, візуально додає об’ємів та гарно сидить.

Демі

Прозорі мереживні ліфчики з кісточками та м’якими чашечками. Виглядають дуже гарно та спокусливо завдяки прозорій основі. Виготовляються для жінок як з маленькими, так і з великими грудьми.

З глибоким вирізом

Моделі ліфчиків з глибоким вирізом мають своєрідну форму чашечки та доволі низьке з’єднання з поясом. Завдяки цьому вони підходять під глибоке декольте трикутної форми. Випускають у різних розмірах та личать дівчатам із різними розмірами.

Із застібкою спереду

Класичний варіант застібки ліфу – декілька рівнів гачків ззаду. Такі ж види бра мають застібку спереду. Як правило, застібки у таких ліфах пластикові чи виготовлені у вигляді блискавки. Використовують ліфи такого типу жінки з обмеженими можливостями чи мами, що годують.

З м’якою чашечкою

Форми ліфчиків з м’якою чашечкою дуже різні. Це можуть бути і класичні бюстгальтери, так і бралети чи спортивні бра. Загалом такі моделі підходять усім. Проте, наприклад, дівчатам з маленьким розміром варто ретельно обирати розмір ліфу, аби він не провисав.

Корбейі

Бокова фіксація, дуже низьке положення поясу та добре відкрита зона декольте. Бра такого типу фіксує положення грудей з боків та дозволяє носити сукні з глибоким декольте. Він непомітний під одягом завдяки гладенькій щільній структурі. Найліпше підходить для невеликих розмірів, бо забезпечує в основному бокову підтримку.

Максимайзери та мінімайзери

Моделі максимайзери підходять для дівчат з маленькими розмірами, а мінімайзери – з великими. Основні задачі, які виконують такі фасони ліфчиків, відповідно максимальне збільшення та зменшення об’ємів.

Моделі для вагітних

Вони зручні, еластичні, безшовні, не мають кісточок та чудово підлаштовуються під зміну розміру. Види таких бра створені для комфорту майбутніх мам.

Моделі для годування

Мають тверду чашку (що розстібається або ні), застібку спереду та щільну підкладку на чашечках, аби заподіяти протіканню молока. Добре підтримують та забезпечують зручність годування завдяки чашці з застібками.

Планж

Особлива форма чашок бра зі вставками збоку та тоненька перемичка між чашками ніби зсувають груди одна до одної. Бюст у ліфчику планж вигладає більш об’ємним та відкритим. Підходить для дівчат з будь-яким розміром.

Поролонові та напівпоролонові

Такі моделі мають тверді чашечки та добре притримують форму. Чашки можуть мати суцільну поролонову структуру чи виготовляються наполовину з поролону: верх тканина, низ – поролон. Підходять для дівчат з будь-якими формами.

Пуш-ап

Фасони ліфчиків із пуш-ап ефектом бувають різні – від бралетів до бюстьє. Головні задачі таких бра – підтримка, підняття та візуальне збільшення об’ємів грудей. Найчастіше пуш-ап ліфи обирають жінки з 0,1 та 2 розміром.

Спейсер

Особливість спейсера – матеріал основи, що «дихає» та гладенькі формовані чашечки. Дівчата, що вже обрали такі модель, відмічають зручність та легкість навіть під час фізичних навантажень. Бра-спейсери добре підтримують, поліпшують форму та добре і непомітно сидять на фігурі.

Спортивні

Такі бра нагадують спортивний топ і, як правило, мають перехресну структуру лямок на спині. Вони еластичні та мають м’яку чашку із гнучкого та пружного матеріалу. Добре підтримують груди, чудово пропускають повітря та захищають під час активностей.

Страплес

Це безшовний бюст без лямок із силіконовою вставкою. Він додає об’ємів, добре підтримує та непомітний під одягом. Одягають страплес під сукні чи топи без бретельок. Завдяки особливій зовнішній тканині та силіконовій внутрішній вставці ліф запобігає ковзанню сукні та добре фіксується на грудях.

Топ

Всі види бюстгальтерів такого типу універсальні – використовуються як спідня білизна, а також у якості топу у літній період. Зазвичай не мають каркасу, виготовляються із легких, еластичних тканин. У тому числі із котону з невеликим домішком поліестеру.

Трансформер
Зазвичай бра такого типу мають подовжені лямки, що трансформуються. Їх можна перекручувати, зсувати на бік чи донизу. Тобто посувати так, аби вони не виглядали з-під сукні чи залишили спину відкритою.

Флай-бра

Такі моделі запросто можна було б назвати батерфляй-бра, бо за формою вони подібні до крилець метелика. Флай-бра – це лице чашечки, які тримаються на грудях завдяки клейкій основі. Ні тобі пояса, ні застібок, ні тим паче бретельок на такому ліфі немає. Він ніби парить у повітрі сам по собі, звідси і назва. Матеріал таких бра – силікон або гладенька еластична тканина. Чашка моделі тверда, завдяки чому ліф добре прикриває груди. Ліпше підходить для дівчат з об’ємами, хоча існують і моделі для маленьких грудей.

Фул кап

Звучить майже фул хаус у покері, але йдеться не про карти, а про різновиди бра. Ліфчики такої моделі мають закриті чашки. Тобто на кшталт маєчки чи сукні у них V-подібний виріз, що поєднуються з лямками. Такі моделі забезпечують інтенсивну підтримку грудей. Найчастіше їх обирають жінки та дівчата з об’ємами, або дами з грудьми, які з часом втратили пружність чи форму.

Сподіваємось наш матеріал став для вас корисним. На завершення відмітимо, що яку б модель бра з вищезазначених ви б не обрали, звертайте увагу на комфорт білизни та зручність користування нею у тих чи інших обставинах.