Зручна білизна власного виробництва 🇺🇦



Види жіночих трусиків: які є форми та моделі трусиків?

Опубліковано Olena Bondar

Різновидів жіночих трусиків чимало. Якщо поглиблюватися детально можна зібрати сотні, а то й тисячі назв моделей, що конструкційно будуть відрізнятися одна від одної. Ми ж у цьому матеріалі розберемось із різновидами сучасної трендової жіночої білизни, яку можна зустріти у капсульних колекціях брендів та мас-маркет виробників. Тож поїхали!

25 друзів дівчат: різновиди жіночих трусів, які ми носимо

Яка різниця між трусиками танга та тонгами? Чим відрізняють сліпи від шортиків? Що це за модель деван-дерьер? Знайти відповіді на усі ці питання спробуємо далі.

Батал

Трусики батали – це різновид максі моделей білизни. Найчастіше виготовляються із бавовни чи бавовни із домішками поліестеру, що забезпечує достатню еластичність. Залежно від форми мають високу чи середню посадку. Головна ознака баталів – це тоненькі резинки не лише на лінії поясу, а і по лінії отворів для ніжок. Різновиди трусів жіночих такого типу не лише забезпечують комфорт, а і трішки моделюють фігуру в області стегон, сідничок та живота (якщо йдеться про моделі з високою посадкою). Трусики такого типу обирають дівчата з різними фігурами та об’ємами з метою моделювання фігури.

Бікіні

Така модель спідньої білизни, не зважаючи на її популярність і нині, з’явилась ще у далекому 1946 році. Сучасні бікіні лише трішки адаптовані до теперішніх умов, та разом з цим зберегли свої головні атрибути: два трикутнички, що з’єднуються між собою зав’язками чи зшиті тоненькими смужками тканини. Сіднички водночас залишаються частково прикритими. Бікіні вважаються універсальною білизною міді формату. Підходять усім дівчатам.

Боксери

Ця максі модель спіднього перекочувала із категорії чоловічої білизни. Як і моделі для чоловіків, такі види трусів жіночих мають вигляд еластичних шортиків з широкою резинкою. Зазвичай сидять в обтяжку та виконуються із котону з невеличким відсотком поліестеру у складі. Підходять дівчатам з будь-якою фігурою. Дуже комфортні та найчастіше одягаються під вільний одяг.

Бразиліана

Дуже жіночна та витончена модель. Трусики бразиліана виготовляються як із котону, так і з мережива. Відносяться до міді моделей білизни. Прикривають сіднички, підкреслюючи об’єми, та мають низьку посадку. Ці моделі трусів ідеальні для повсякденного використання. Добре комбінуються з різними видами ліфів, наприклад, з бралетом топом та класичними моделями бра. Підходять усім дівчатам.

Бріфи

Щось середнє між сліпами та боксерами. Теж потрапили до жіночої білизни із категорії чоловічих моделей. Бріфи добре закривають сіднички, та на відміну від боксерів мають відкриті стегна та більші вирізи навколо ніжок (відмінно від сліпів). Можуть мати високу чи середню посадку. Зручні для повсякденного використання. Підходять для одягання як під сукні, так і під брюки та шорти. Виготовляються із бавовни чи еластичних тканин. Підходять дівчатам із різними параметрами.

Безшовні

Як і у випадку з білизною, що моделює, безшовних моделей трусиків є безліч. Головна особливість таких трусів – суцільна конструкція без швів.

Деван-дерьер

Модель трусиків, що відносяться, що міні-формату. Найчастіше виготовляються з мережива чи еластичної тоненької тканини з мережевими вставками. Являють собою два рівноцінних трикутничка, що поєднуються тонкою смужкою із мережива. Частково прикривають сіднички. Такі види трусиків зазвичай одягаються періодично, бо не завжди влучно підходять для повсякденного одягання завдяки прозорій та тонкій структурі.

Тонг

Еластичні моделі жіночих трусів, що нагадують собою латинську літеру V. Вони відкривають стегна і нижню частину сідничок. Лише по лінії поясу спереду та ззаду мають доволі широку смужку тканини. Посадка таких трусиків низька (тонги як і танга відносяться до міні-формату). Вони зручні та універсальні. Правда, аж ніяк не моделюють фігуру та не стягують. Підходять для повсякденного застосування.

Сліпи

Назва цього типу спіднього говорить за себе. Вони такі зручні та легкі, що у них неймовірно комфортно не лише проводити день, а і спати. Нагадують собою дуже вкорочені шортики. Закривають сіднички, відкривають стегна та на відміну від трусиків-боксерів мають тоненьку резинку зверху. Комбінуються із різним одягом, окрім того, що дуже-дуже обтягує. Підходить для усіх дівчат.

Сліп-актив

Більш відкрита модель трусиків-сліпів в зоні стегон. Також виготовляються із натуральних еластичних матеріалів, що добре дихають. Як і сліпи відносять до міді-формату білизни. Найчастіше одягаються під коротки одяг, запобігаючи прогляданню елементів білизни. Наприклад, під шорти чи літні сукні. Універсальні для застосування.

G-стрінги

Їх ще називають джи-стрінги. Це різновид трусиків-стрінгів, мабуть одних із наймініатюрніших моделей білизни, що використовуються дівчатами повсякденно. Як і усі моделі стрінгів їх класифікують як міні-білизну та вважають непомітними під одягом. Характерні конструкційні елементи джи-стрінгів – трикутник спереду, невеликий трикутник ззаду (в області куприка), що поєднані між собою тоненькими смужками зі сторони стегон та у зоні сідничок.

V-стрінги

Ве-стрінги мають V-подібний трикутник спереду. Решта ж елементів білизни такого типу – це тоненькі смужки тканини. Сіднички та стегна у таких трусиках повністю відкриті. Ця модель більш мініатюрна ніж джи. Найчастіше надягається під одяг, що облягає тіло. З розміром V-стрінгів потрібно бути обережними, бо замала модель може врізатися у тіло, муляти та робити характерні заломи на тілі. Це буде помітно через одяг.

T-стрінги

Лише невеличкий шматочок тканини в зоні бікіні і тоненькі смужки тканини, що його тримають навколо тіла. Т-стрінги також непомітні. Моделі жіночих трусів такого типу можуть одягатися до прозорого одягу чи одягу, що облягає. Часто такі моделі додатково декоруються та можуть мати замість утримуючих смужок намистини чи мереживо.

C-стрінги

Унікальна та безперечно наймініатюрніша модель білизни. Це не трусики у звичному розумінні, а своєрідна накладка із тканини з силіконовими вставками та каркасною основою. Тримають на тілі без будь-яких смужок чи резинок, лише завдяки силіконовим елементам. Рідко використовуються дівчатами з об’ємами.

Стрінги-шортики

Більш закрита модель ніж класичні G-стрінги. Має вигляд шортиків за виключенням задньої частини конструкції. Сіднички таких шортиків відкриті, стегна закриті, а широкий пояс ззаду з нижньою передньою частиною з’єднує також тоненька смужка.

Танга

Одні з найвідоміших міні-моделей жіночої білизни. Їх існує декілька варіантів (з відкритими чи частково прикритими сідничками). Проте головна особливість трусиків танга – невеликий фронтальний трикутник, що з’єднується з задньою частиною тоненькими смужками (приблизно 1 см). Танга зазвичай мають непрозору еластичну структуру. Підходять дівчатам з різними об’ємами, хоча найчастіше їх обирають для періодичного чи повсякденного спіднього гардеробу дами із параметрами XS-M.

Кюлоти

Особливі трусики з високою посадкою та широкими вирізами для ніжок та відкритими стегнами. Сіднички трусиків-кюлотів закриті. Такі види жіночих трусів використовуються як повсякденно, так і періодично. Чудово моделюють тіло в області живота. Ідеальне рішення під сукні, у яких потрібно підкреслити талію.

Хіпстери

Комфортна білизна з заниженою лінією талії. Зручно сидять, добре закривають сіднички та частково прикривають стегна, як, наприклад, сліпи. Щось середнє між спортивною та повсякденною білизною.

Шортики

Еластичні, зручні та універсальні. Підходять під широкий одяг, сукні та спіднички з вільним низом. Однозначно відносяться до спортивної білизни, що надає комфорт та свободу руху.

Із завищеною талією

Моделі жіночих трусів із завищеною талією можуть поєднуватися з різними видами трусиків (окрім мабуть стрінгів). Вони чудово моделюють зону живота.

Пейдженсліп

Різновид білизни, що моделює, для дівчат будь-яких об’ємів. За структурою схожі на велосипедки із завищеною талією. Зменшують об’єми та корегують тіло (роблячи його більш пружним) у зоні стегон, попи, живота та ніг зі зворотньої сторони стегна.

Панта

Скорочено від панталони. На відміну від пишної білизни з мереживом, яка приходить на думку зі словом «панталони», сучасні моделі більш консервативні. Нагадують велосипедки чи довгі шорти з еластичної тканини з середньою лінією талії.

Ретро

Йдеться про білизну з високою талією та широкими вирізами в зоні ніжок. Види жіночих трусиків такого типу подібні до білизни 40-х чи 50-х років минулого сторіччя. Найчастіше ретро-трусики виготовляють із гарного мережива.

Корегуючі трусики

Таких трусів безліч видів. Вони можуть корегувати живіт, сіднички, стегна чи все одночасно. До корегуючих трусиків відносять також білизну зі вставками. Наприклад з накладками в зоні п’ятої точки, які візуально збільшують та модулюють об’єми.

Чікі

Схожі на сліпи, проте виготовляються виключно з мережива. Такі види жіночих трусиків можуть мати вставки зі стрічкою ззаду або шов по лінії сідниць, завдяки чому підкреслюють форми. Комфортні та підходять як для повсякденного використання, так і для особливих моментів.


Ось такий перелік моделей жіночої білизни у нас вийшов. Сподіваємося матеріал стане вам у пригоді при виборі повсякденних трусиків та білизни для визначних подій. Більше цікавих матеріалів про жіночу білизну читайте у нашому блозі.