Зручна білизна власного виробництва 🇺🇦



Яка білизна краща для вагітних: особливості та правила вибору

Опубліковано Olena Bondar

Вагітність прекрасний та зворушливий період. Тіло жінки змінюється, настрій як на американских гірках, а чутливість шкіри зростає. Саме тому у цей час більш ніж важливо подбати про себе та максимально облаштувати свій комфорт. І справа не лише у мінімуму стресу та активних прогулянках на свіжому повітрі, а і у зручній повсякденній білизні, що буде підлаштовуватися під ваше нове тіло.


Білизна для вагітних: чи справді вона потрібна та як її вибрати

Одразу відповідаємо на перше питання. Під час вагітності варто носити спеціальну білизну. Такий елемент гардеробу не лише стане у нагоді, коли об’єми почнуть змінюватися, але й допоможе вирішити більш важливі задачі.


Що потрібно знати про білизну для вагітних:

  • Це не просто моделі трусиків та ліфчиків більших розмірів, ніж ви носите зазвичай. Це спеціально сконструйовані елементи спіднього, що враховують особливості вагітних.
  • Вона еластична та підлаштовується під зміни параметрів.
  • Підтримує не лише груди та сіднички, а і спину, живіт, внутрішні органи в області тазу.
  • Сприяє зняттю набряків та компенсує навантаження на хребет.
  • Зменшує утворення розтяжок на тілі.
  • Не дратує ніжну шкіру завдяки натуральним тканинам та гладенькій безшовній конструкції.

Лікарі радять купувати білизну для вагітних, починаючи з 9 тижня вагітності. Саме тоді тіло майбутньої мами починає поступово змінюватися і йому потрібна підтримка.

Яку нижню білизну носити при вагітності: розглядаємо різновиди

Серед типів білизни для вагітних жінок варто виділити бюстгальтери, трусики, що підтримують, а також бандажі та пояси.

Бюстгальтери

Ліфчики для вагітних можуть бути різними. Якщо ви звикли носити мереживні бралети, чудово. У перші місяці вагітності вони допоможуть справитись із задачею, адже не тиснуть та не містять кісточок. Проте з 9 тижня ліпше віддати перевагу спеціальним бюстгальтерам для вагітних. Вони, як правило, виробляються із еластичних натуральних матеріалів та мають безшовну конструкцію. Завдяки широкому поясу та лямкам, така білизна чудово підтримує та не тисне. Може мати форму топу (без застібок) чи бюстгальтеру з окремими чашечками (з гачками чи застібкою).

Що треба знати перед тим, як вибрати бюстгальтер для вагітних:

  • Обирайте моделі не впритул, а ті, що будуть підлаштовуватися під зміни тіла. Загалом об’єм грудей в період вагітності може збільшуватися до плюс двох розмірів.
  • Чашечки ліфу мають бути без швів та розтягуватися.
  • У бюстгальтері не має бути ніяких кісточок чи вставок, що будуть тиснути на груди чи під ними. Лише еластична конструкція з широкими вставками.
  • Лямки ліфу обов’язково мають бути достатньо широкими, щоб притримувати чашечку впритул до грудей та разом з цим не тиснути точково на плечі та шию.
  • Не купуйте одну модель на вірист. Скоріше на останніх місяцях вагітності вам може знадобитися білизна побільше. Розрахуйте цей момент та одягайтеся комфортно.

Трусики з підтримкою

Питання, які труси носити при вагітності, хвилює багатьох майбутніх мам. Як і у випадку з бюстгальтерами, моделі трусиків для вагітних доволі різноманітні. Є звичайні труси із більш пружньої тканини, трусики, що підтримують ззаду та спереду, подовжені трусики-шортики з високою талією, які схожі на велосипедки. Останні моделі найчастіше використовують жінки на пізніх термінах, коли спина та живіт потребують колосальної підтримки.

Нюанси, на які варто звертати увагу при виборі трусиків для вагітних:

  • Якщо обираєте труси з високою посадкою, їх гумка має бути широкою та діставати до верху живота. Не можна, щоб вона перетискала сам живіт.
  • Ластовиця трусиків має бути із чистої бавовни.
  • Важливо підібрати не замалий та не завеликий розмір трусиків, адже вони мають підтримувати, проте не тиснути.
  • Моделі з низькою посадкою підтримують животик знизу, найчастіше їх використовують у літній період.
  • Як і у випадку з ліфчиками, трусики для вагітних найліпше обирати безшовні з великими отворами для ніг, бо важливо, щоб таке спіднє зовсім не перетискало тіло. Найкомфортніша серед усіх – це безшовна білизна із натуральних тканин, яка не тисне. Саме вона найкраща для вагітних.

Бандажі та пояси

Пояси та бандажі рекомендують носити з 20 тижня вагітності. Загалом вони вважаються не білизною, а додатковими елементами гардеробу для вагітних. Пояс та бандаж це подібні одна до одної конструкції за виключенням декількох «але». Бандаж на відміну від поясу має більш щільну структуру, пружній каркас та надягається на нижню білизну чи навіть одяг. Кріпиться завдяки липучці на поверхні. Рівень підтримки бандажу також регулюється цією застібкою. Головна задача бандажу – підтримка спини та тазу, а також компенсація та розподіл навантаження на хребет.

Пояси для вагітних зазвичай менш щільні та більш еластичні ніж бандажі. Вони загалом не мають додаткових вставок у конструкції. Завдяки цьому менш помітні під одягом. Одягаються як на білизну так і просто на тіло. Пояси можуть розстібатися чи мати суцільну основу. Деякі еластичні пояси суцільної форми доволі широкі, одягаються поверх білизни та підтримують не лише спину, а і м’язи живота по всій довжині.

Наостанок хочемо розказати ще деякі моменти, якщо ви не знаєте, який бюстгальтер чи трусики варто обрати та носити під час вагітності.

Декілька порад щодо вибору тканини та крою білизни:

  • Матеріали мають бути з високим вмістом бавовни чи інших натуральних тканин, бо дуже важливо, щоб вони добре дихали. Так як білизна має бути еластичною у ній можуть бути присутні домішки поліестеру чи еластану, проте у невеликих кількостях.
  • Ліпше віддавати перевагу безшовному крою білизни;
  • Купувати елементи білизни для варто у профільних магазинах.

Сподіваємось матеріал був для вас корисним. Більше цікавої та корисної інформації про білизну дізнавайтеся в нашому блозі.