Зручна білизна власного виробництва 🇺🇦



Як правильно підібрати білизну по фігурі?

Опубліковано Olena Bondar

Усі ми, жінки, знаємо, що кожна фігура напрочуд індивідуальна, тому іноді спроба знайти ідеальну нижню білизну може здатися надскладним завданням. Як правильно підібрати білизну по фігурі? Який стиль, дизайн, текстура пасуватимуть найбільше? Чи існує взагалі таке поняття, як гарні бюстгальтери для великих грудей? Звісно, так! Як і моделі, що підходять різним типам фігури — пісочний годинник, яблуко, груша, прямокутник чи перевернутий трикутник. Завжди знайдеться те, що ідеально сидить на вас і допомагає почуватися впевнено та привабливо. Єдина умова перед пошуком — знати свої особливості й вибирати ліфчик і трусики з урахуванням цієї інформації. 

Дізнайтеся, які риси притаманні кожному типу статури та як підібрати нижню білизну по фігурі. 

Як визначити свій тип фігури

Щоб не було жодних сумнівів у тому, який ваш тип фігури — яблуко, груша, пісочний годинник, перевернутий трикутник чи прямокутник, — спочатку зніміть мірки. Запишіть такі параметри: обхват талії, обхват грудей і обхват стегон. Як правильно знімати мірки, ми розповідали в статті “Як визначити розмір нижньої білизни”. 

Далі порівняйте отримані показники:

  • Обхват стегон і грудей приблизно однаковий (тобто різниця становить до 4 см), а талія значно менша (приблизно на 20-30 см). Ваша фігура — пісочний годинник. 
  • Обхват талії не дуже відрізняється від обхвату грудей. Ваша фігура — яблуко. 
  • Обхват стегон, грудей, талії приблизно однаковий. Ваш тип статури — прямокутник.
  • Обхват грудей дуже відрізняється від обхвату талії в більший бік. Ваша статура — перевернутий трикутник.
  • Обхват стегон значно більший, ніж обхват грудей. Ваш тип фігури — груша. 

Розглянемо кожну статуру детальніше та дізнаємося, як вибрати нижню білизну по фігурі вказаних типів. 

Пісочний годинник

Плечі та стегна приблизно однакової ширини, сідниці та груди доволі пишні, талія вузька. Це класичний тип фігури, якому не потрібна корекція, адже все й так ідеально. У цьому випадку підійде будь-яка білизна на ваш смак. Наприклад, бюстгальтер без пушапу і трусики з високою талією, мереживні боді, атласні комбінації. Також вам пасуватиме будь-яка модель бралету чи топу з нашого каталогу. 


Водночас не радимо занадто збільшувати груди візуально, адже це лише зруйнує гармонію пропорцій нижньої та верхньої частини тіла. Що стосується трусиків, то спробуйте приміряти такі моделі, як стрінги, танга й сліпи. 

Яблуко

Яблуко, або коло — це коли у жінки яскраво виражений животик і боки. Водночас стегна й груди можуть бути як пишними, так і невеликими.  Якщо у вас фігура типу “яблуко”, правильно підібрана білизна допоможе візуально скоригувати талію, зробити тіло пропорційнішим. 

Як правильно підібрати білизну за типом фігури “коло” / “яблуко”? Бюстгальтер або бралет має підкреслювати бюст, але без ефекту збільшення. Для цього, наприклад, підійдуть моделі з тонкими, міцними чашечками. Трусики можуть мати завищену талію, але обов’язково бути однотонними, без великих малюнків (виключення — вертикальна смужка). Чудовий варіант — злита білизна або корсет, що приховує живіт і боки. 

Прямокутник

Усі параметри пропорційні, проте не вистачає яскраво виражених жіночих вигинів. Тому головне завдання — вибрати білизну, яка підкреслить талію, зробить груди і стегна візуально об’ємнішими. 

Вибираючи бюстгальтер, зверніть увагу на моделі з пушапом або типу “балконет”. Також варто придивитися до бралетів для маленьких грудей. Трусики замовляйте із завищеною талією, безліччю декоративних елементів, аксесуарами тощо (усе, що робить стегна візуально ширшими). А надати талії витонченості допоможуть корсети і грації. 

Груша

Маленькі груди, вузькі плечі й широкі стегна — усе це свідчить про те, що у вас грушоподібний тип фігури (або трикутник). Головне правило, як вибрати нижню білизну для типу фігури “груша”: верх має візуально розширювати статуру, а низ — навпаки, звужувати. 

Ліф вибирайте з ефектом пушапу та/або з щільних тканин і з об’ємними малюнками, рюшами. Трусики ж повинні бути лаконічними, без зайвого декору. Чудовий варіант — трусики-шортики з темної тканини, мережива. Так стегна виглядатимуть вужчими. 

Перевернутий трикутник

Це фігура “груша”, але навпаки: плечі широкі, груди пишні, а стегна вузькі. Тому акцент варто робити на низі, а верх візуально зменшувати, щоб досягти пропорційності. 

Нижня білизна для фігури “перевернутий трикутник” — це максимально простий ліф без декору, трусики з декоративними елементами і завищеною талією. Зверніть увагу на чорні бралети. Як відомо, чорний колір візуально зменшує пропорції. Також можна вибрати моделі з V-образним вирізом або трикутними чашечками — вони “звузять” плечі. Трусики мають бути з рюшами, принтами, іншим оздобленням. 

Заключення

Хоча більшості з нас відомо про розміри й форми свого тіла, пошук варіанту, який пасуватиме ідеально, здатен виявитися дещо складним. Навіть якщо ви знайдете білизну відповідного розміру, результат може вас не задовольнити. 

Маленькі груди або, навпаки, занадто великі, вузькі стегна, відсутність чіткої талії — усі ці нюанси легко скоригувати. Для цього треба лише знати свій тип статури (яблуко, груша, прямокутник, пісочний годинник, перевернутий трикутник) і як правильно підібрати нижню білизну по фігурі вашого типу. 

Якщо ж ви хвилюєтеся, чи існують бюстгальтери й трусики для вашого типу статури, вам немає про що турбуватися. Індустрія спідньої білизни розвинена настільки добре, що наразі є величезний асортимент моделей будь-якого розміру, кольору, текстури та призначення. Тож ви без проблем відшукаєте той комплект, який гарно обрамлятиме ваше тіло, підкреслить ваші переваги й приховає недоліки, а також подарує комфорт протягом усього дня.