Зручна білизна власного виробництва 🇺🇦



Перший ліфчик: як вибрати перший бюстгальтер для підлітка?

Опубліковано Olena Bondar

У підлітковому віці бажається якомога швидше подорослішати. А ще у цей період тіло дівчаток розвивається та змінюється дуже швидко. І важливо, як і для самооцінки дівчинки, так і з естетичних міркувань не упустити момент та придбати їй перший ліфчик нульового розміру. І це ліпше зробити раніше, ніж у цьому буде очевидна потреба.

Коли починати носити бюстгальтер: бажання дитини та необхідність

У середньому молочні залози дівчаток починають змінюватися та формуватися з 12 років, проте у декого ці зміни стають як раніше, так і навпаки пізніше (після 16 років). Перший сигнал, що малій красуні час купувати ліф, це не лише невеличка ледь помітна зміна на її тілі. А це й моральна складова. Якщо дівчинка почала соромитися при вас переодягатися, чи стала надягати маєчку під одяг, де здавалося б вона не потрібна, це сигнал, що донька почала сприймати своє тіло інакше. А отже прийшов час купувати перший бра.

Чому перший бюстгальтер для дівчинки – важлива подія?

Бо усі дівчатка дорослішають, і дитині хочеться не відставати. У віці тінейджерів будь-які зміни чи навпаки відмінності сприймаються дуже гіперболізовано. І скоріше за все, якщо подруги вашої доньки носять бюстгальтери, вона може попросити вас придбати цей елемент білизни і для неї (або навпаки соромитися за це сказати). І тут настає надважливий момент. Перший ліфчик (не тільки він, а й усі наступні), необхідно підібрати максимально коректно. Бо від цього залежить не лише перше враження підлітка, а і її комфорт та майбутнє здоров’я.

Правила вибору ліфчика для підлітка: на що звертати увагу

Перш за все, якщо ви помітили зміни у тілі доньки, не чекайте доки вона звернеться до вас з проханням придбати їй білизну. Влаштуйте шопінг та загляньте до магазину з підлітковими трусиками та ліфчиками. Або перегляньте різні підліткові моделі у інтернет-магазинах, та нехай дівчинка обере те, що їй подобається. «На пробу» можна взяти декілька різних варіантів від спортивного ліфу до більш класичного бралету.

Як вибрати ліфчик для підлітка: 4 нюанси, на які варто звернути увагу

  1. Чи настав час купувати. Лікарі говорять, що доки розмір грудей підлітка не досягнув другого чи третього розміру, то бюстгальтер купувати не обов’язково. Проте згадайте себе у підлітковому віці. Вам хочеться не лише пошвидше подорослішати, а й змінитися. Навіть якщо форми дівчинки тільки почали ледь-помітно змінюватися (або ще й не почали), проте її подружки вже мають ліфи, ліпше придбайте для неї бра. Не обов’язкового обирати модель з чашечками. Оберіть бавовняний топ чи бралет з мережевими вставками для нульового розміру. Дівчинка буде щасливою.
  2. Обираємо модель бра. Який ліфчик вибрати дівчині у підлітковому віці? Це буде залежати від її об’ємів, бо окрім естетичних і моральних задач, білизна має вирішувати свою основну задачу – підтримувати груди. Для нульового, першого та другого розміру найліпше підходять топи та бралети без кісточок, вставок та твердих чашечок. Якщо ж мова йде про третій розмір і більше, то дівчинці можна обрати модель з окремими чашечками та широким поясом, що буде добре підтримувати. Це теж можуть бути топи, бралети та класичні моделі.
  3. Обираємо розмір. Аби вірно обрати розмір ліфу (відмітимо, що для підлітків розмірна сітка може відрізнятися), необхідно знати 2 параметри: обхват грудей та обхват під грудьми. Знаючи ці параметри, можна легко вибрати перший ліфчик для дівчинки згідно з її пропорціями. Маємо підкреслити, що краще дати приміряти підлітку декілька різних моделей. А ще ліпше – придбати парочку варіантів, аби вона могла змінювати їх та зрозуміти, що саме для неї зручніше. Також варто подумати наперед та придбати окрім основного бра, трішки більший ліфчик. Бо може настати момент (і доволі швидко), що нова модель стане замалою дитині, а вона через незнання чи сором не скаже вам про це. Слід з нею проговорити і цей момент. Пояснити, що ліф ні у якому разі не має тиснути чи муляти. Ідеальний розмір ліфа - це коли він застібнутий на останній гачок, а його під пояс можна засунути палець руки і це не призведе до стиснення шкіри та дискомфорту.
  4. Комфорт понад усе. Перші моделі бюстгальтерів варто обирати без кісточок чи будь-яких подібних вставок. Також ліпше відмовитися від пуш-ап варіантів. Саме моделі з кісточками та пуша-ап елементами можуть порушувати кровообіг, стискати груди, які ще ростуть та формуються. А дівчинка може через незнання нехтувати цими незручностями. Тому, перед тим, як вибрати бюстгальтер для підлітка, необхідно врахувати ці нюанси.

Як вибрати перший ліфчик для дівчинки: 3 популярні моделі 

Топи

Як ми вже говорили, топи – чудове рішення для першої моделі ліфчика, навіть якщо йдеться про нульовий розмір. Їх існує безліч варіантів: бавовняні, із мережива, еластичні, трикотажні в рубчик (доволі популярні серед дівчат та жінок будь-якого віку). Головна перевага топів – це універсальність та свобода рухів. Їх зручно одягати як під одяг, що облягає, так і під вільні моделі, за виключенням хіба що блузок та суконь. Топи підходять для повсякденного застосування, у них зручно і на уроці математики, так і на уроці фізкультури.

Бралети

Більш елегантна та витончена модель спідньої білизни. Чудово підходить для повсякдення, адже не містить кісточок, твердих чашечок чи будь-яких інших елементів, що врізаються у тіло. Мають відокремлені чашечки та гарну мережеву чи бавовняну структуру та застібаються на гачки. Підійдуть на усі випадки життя, у тому числі добре пасують під блузки, сукні та навіть спортивний одяг. Можна підібрати моделі бралетів на маленькі груди, для дівчаток з нульовим розміром, так і бралети на великі груди - для дівчат з другим, третім чи четвертим розміром грудей.

Бралети-топи

Це щось усереднене між спортивними топами та більш витонченими бралетами. Чашечки таких моделей не відокремлені, а пояс подовжений. Виглядають дуже гарно та охайно. На відміну від звичайних бралетів мають суцільну структуру як класичні топи (без гачків). Добре підтримують та разом із цим дарують свободу руху. Виконуються із бавовни та мають верхній шар із мережева. З точки зору комфорту та естетики найліпше підходять у якості першого ліфчика. Дівчинка одразу відчує себе дорослішою проте її білизна буде виглядати не гіперсексуалізовано. Бралети-топи можна придбати також комплектом, наприклад, у білому, нюдовому та темно-червоному кольорі.

Сподіваємося наші поради допоможуть вам підібрати чудові та зручні моделі першого бра для підлітка. І нехай знайомство із новою собою для дівчинки буде комфортним та щасливим!