Зручна білизна власного виробництва 🇺🇦



Як визначити розмір нижньої білизни?

Опубліковано Olena Bondar

Білизна має бути привабливою та комфортною. Другою умовою не можна нехтувати заради першої. Жінка носить трусики й бюстгальтер 12-16 годин поспіль, тому дуже важливо, щоб нічого не передавлювало шкіру та не спричинило появу ще серйозніших проблем. Як цього досягти? Перш за все, підбирайте правильний розмір білизни. Це гарантує чудове самопочуття протягом усього дня, а також ідеальну посадку спідньої білизни по фігурі. 

Дізнайтеся далі, як визначити розмір білизни, що і як потрібно вимірювати та чому завжди варто звірятися з розмірною сіткою нового для вас бренду. 

Основні параметри, які треба вимірювати

Надто вільний або тугий, довгий чи, навпаки, короткий — ніколи не знаєш, яким насправді виявиться комплект білизни, поки його не приміряєш. Усе тому, що ми часто забуваємо: розмірна сітка нижньої білизни у кожного бренду індивідуальна. Тобто якщо ви завжди купували трусики М від одного виробника, це не означає, що така сама модель такого самого розміру від іншого виробника вам точно підійде.  


Знайомлячись з новою торговою маркою, обов’язково звіряйте параметри своєї фігури з таблицею розмірів на сайті. Але перший крок — це зняття мірок. Щоб підібрати ідеальний бюстгальтер і трусики, виміряйте:

  • Обхват грудей
  • Обхват під грудьми
  • Обхват талії
  • Обхват стегон

Беріть сантиметрову стрічку — і вперед!

Як дізнатися обхват грудей

Виміряйте повний обхват грудей (спереду й по спинці), протягнувши сантиметрову стрічку по точках грудей, які виступають найбільше. Під час зняття мірок тримайте сантиметрову стрічку горизонтально, не перекручуючи її.

Як виміряти обхват під грудьми

Прикладіть сантиметрову стрічку безпосередньо під грудьми. Вимірюйте на видиху, якщо хочете, щоб білизна сиділа на фігурі якомога обтисліше.  

Теперь ви знаєте, як визначити розмір бюстгальтера. Записавши дані про обхват грудей і під грудьми, порівняйте їх із розмірною сіткою. Для ліфчиків і бралетів розміри вказані у форматі числа та літери (наприклад, 70А), для топів — лише літери (наприклад, S). Якщо ваш розмір у межах 70А-80D або S-L, переходьте у розділ "Бралети на маленькі груди". Якщо 85С-95Е або XL-XXXL, вам на сторінку "Бралети на великі груди"

Як дізнатися обхват талії

Цей параметр допоможе визначити розмір білизни, яку ми носимо частіше, ніж бюстгальтер, — трусиків.    

Не можете знайти лінію талії? Є дуже класний лайфхак: нахиліться в будь-який бік — там, де утворилася складка, і є лінія талії. Обгорніть навколо неї сантиметрову стрічку, утримуючи стрічку паралельно підлозі. Ще один лайфхак: якщо хочете трусики зі зручнішою посадкою, під час зняття мірок підкладіть між тілом і стрічкою вказівний палець. 

Як виміряти обхват стегон

Прикладіть сантиметрову стрічку в найбільш випуклій частині стегон. Утримуйте один кінець стрічки на одному стегні, обгорніть її навколо сідниць та іншого стегна й поверніться туди, звідки почали вимірювання. Якщо ви хочете вибрати вільнішу посадку трусиків, прикладіть вказівний палець між стегном і стрічкою під час зняття мірок. 

Тепер ви знаєте, як визначити розмір нижньої білизни. Коли мірки знято, зверніться до таблиці та дізнайтеся, який ліфчик і трусики вибраного бренду підходять саме вам. 

Поради для тих, хто знімає мірки

Ці поради допоможуть вам краще визначити параметри своєї фігури:

  • Щоб отримати точніші дані, попросіть когось виміряти вас. Не знімайте мірки самостійно.
  • Ви отримаєте максимально чіткі параметри, якщо здійснюватимете вимірювання в спідній білизні чи тонкому обтислому одязі. Водночас це не має бути, наприклад, бюстгальтер з пушапом. 
  • Під час зняття мірок з фігури стійте рівно й розслаблено, не втягуйте живіт. Стопи мають стояти разом на рівній поверхні. 
  • Краще проводити все в першій половині дня. Якщо ви міряєтеся в період менструації чи лактації, від отриманих чисел віднімайте 0,5-1 см. 

Ще одна порада, як підібрати розмір нижньої білизни: знімайте мірки двічі. Це допоможе зрозуміти, чи правильно ви визначили параметри в перший раз. Якщо в кожному випадку параметри різні, виміряйте втретє. 

На завершення

Жодна жінка не хоче відчувати, як білизна на ній стискається або провисає, підскакує чи сповзає протягом дня. Стати власницею зручного й привабливого ліфчика та трусиків неважко, якщо правильно визначити параметри своєї фігури й співставити їх з таблицею розмірів жіночої білизни потрібного бренду. 

Що точніше ви знімете мірки, то більше у вас шансів придбати ідеальну білизну. Якщо говорити про правильно підібраний бралет, то це комфорт без натирань, чудова підтримка грудей і візуальна привабливість. Не нехтуйте таблицею розмірів нижньої білизни на нашому сайті, адже всі бралети й топи пошиті по індивідуально розробленим лекалам. Це означає, що правильне співставлення ваших параметрів тіла з розмірною сіткою відіграє ключову роль у тому, як у результаті сидітиме на вас та чи інша модель.